Pentax WG-8 kompaktkaamera on karmides oludes väga töökindel
autor: Stephan Redko

Kõigekindel kaamera, mille puhul pead kõvasti vaeva nägema, et sellele mingisugustki kahju tekitada — see on Pentax WG-8!

Antud kaamera puhul on tegu WG-seeria lipulaevaga, mille sees peitub 20-megapiksline 1/2,3-tolline CMOS sensor. Selle ees paikneb 28-140mm f/3.5-5.5 ekvivalentne suumobjektiiv, millega jäädvustad nii laivõtteid kui ka telefotokaadreid.

Pentax WG-8 kaamera

Nii nagu algus sai mainitud, siis on Pentax WG-8 ülimalt vastupidav kompaktkaamera ning ettevõte lubab sellele veekindlust kuni 20 meetri sügavuseni, kus tohid sellega olla lausa kuni 2 tundi — see on antud seeria seni kõige kõrgem saavutus!

Lisaks veekindlusele on kaamera põrutuskindel kuni 2 meetri kõrguselt, muljumiskindel kuni 100kg (ehk astu kasvõi peale, kui Sa väga soovid) ning kaamera suudab vapralt edasi salvestada isegi -10°C puhul.

Pentax WG-8

Tagantjärele on Sul võimalik näha, kus kõik Su kaadrid täpselt on tehtud, sest WG-8 sees on peidus integreeritud GPS. Lisaks, mõne seikluse ajal võib käepäraks osutuda ka kompassi funktsioon.

Käepärastest omadustest veel rääkides, siis objektiivi eest leiad veel kuuest LED-tulest moodustava ringvalgusti, mis aitab valgustada lähivõtteid kohtades, kus valgust eriti kohata ei ole.

Video poolest lubab Pentax sellele kaamerale kuni 4K 30 kaadrit/sek salvestusi ning lisaks on võimalik kaamerat kasutada justkui veebikaamerana. Olgu see lihtsalt veebikõnede või mõne muu huvitava projekti otstarbeks, igatipidi on selline funktsioon vägagi teretulnud.

Pentax WG-8

Vahet pole, kas plaanid minna vee alla sukelduma või mägede otsa ronima, see kaamera tuleb hea meelega Sinuga kaasa. Tänu vastupidavale korpusele võid alati rahus oma seiklusi jäädvustada ilma, et peaksid muretsema, kas kaamera kukub maha või saab veekahjustusi.

Pentax WG-8 on veebikaubamajast eeltellitav nii mustas kui ka helerohelises värvitoonis ning Photopointi esinduskauplustesse ootame neid müügile juulikuu jooksul.

 

Eeltelli Pentax WG-8 kompaktkaamera ja ole esimeste seas »

 


Juhul, kui WG-8 ostuks kohe piisavalt vahendeid ei jagu, siis pakume võimalust kasutada mugavaid ja paindlikke järelmaksu võimalusi – nii ei pea kogu summat kohe tasuma, vaid saab maksta osamaksete kaupa.

Photopoint on Pentax & Ricoh ametlik ja pikaajaline partner Eestis.

(8)

The post Pentax WG-8 kompaktkaamera on karmides oludes väga töökindel appeared first on Photopointi ajaveeb.

Tamron 50-300mm f/4.5-6.3 Di III VC VXD pakub erakordset mitmekülgsust
autor: Jürgen Veerme

Tamron 50-300mm f/4.5-6.3 Di III VC VXD (Model A069)

Kõigil Sony täiskaader hübriikaamerate kasutajatel, kellele meeldib suumida, on põhjust käsi kokku lüüa, sest pärast jaanipäeva on Photopointi müügile jõudmas uhiuus Tamron 50-300mm f/4.5-6.3 Di III VC VXD.

Tamroni asjapulkade sõnul tuuakse sellise võimekusega telesuum-objektiiv müügil just kasutajate poolt saadud tagasiside põhjal, kes soovivad “veidi rohkem välja suumida” ning see mudel potsatab täiendama juba populaarsust kogunud Tamron 28-200mm f/2.8-5.6 Di III RXD, Tamron 70-180mm f/2.8 Di III VC VXD G2 ja Tamron 70-300mm f/4.5-6.3 Di III RXD valikut. 

Erinevalt tavapärasest 70-300mm teleobjektiivist algab uue Tamroni vaatenurk juba 50mm juures, mis pakub tunduvalt rohkem fotograafilisi võimalusi. 

Muuhulgas tagab selle kompaktne suurus (kaal kõigest 665 g) ka suurepärase tasakaalu, kui see on kinnitatud mõne Sony APS-C hübriidkaamera ette ja annab nõnda juurde erakordset mobiilsust.

Tamron 50-300mm f/4.5-6.3 Di III VC VXD (Model A069)

Loomulikult on Tamron 50-300mm f/4.5-6.3 Di III VC VXD mudelil olemas teada-tuntud VC pildistabilisaator ja objektiiv teeb täielikult koostööd ka Sony kaamerasiseste funktsioonidega nagu Hybrid AF ja Eye AF. Lisaks jagab see 67-mm filtrikeeret teiste Sony hübriidkaameratele mõeldud Tamron objektiividega

Muide 50-300mm f/4.5-6.3 Bi III VC VXD suudab pakkuda ka suurepärast lähivõtte jõudlust. Selle lähim teravustamiskaugus (MOD) on 22 cm  ja maksimaalne suurendusaste on 50mm juures 1:2 , mis tähendab, et objektile saab liikuda erandlikult lähedale ja nautida pool-makro pildistamist.

Tamron 50-300mm f/4.5-6.3 Di III VC VXD (Model A069)

TAMRON Lens Utility tarkvara

Loomulikult kasutab ka 50–300mm f/4.5–6.3 VXD “TAMRON Lens Utility” tarkvara, mis võimaldab objektiivi ühendada USB-C kaabli abil arvutiga või Android nutiseadmega.

Selline mugav funktsionaalsus lubab kasutajatel ise objektiivi valitud seadeid kohandada ja püsivara värskendada. See omakorda pakub igaühele paindlikke võimalusi, mis sobivad just iga konkreetse pildistamise või videovõtte olukorraga.

Tamron 50-300mm f/4.5-6.3 Di III VC VXD (Model A069)

Ära unusta taotleda lisagarantiid!

Tamroni objektiivid on alati olnud tuntud oma suurepärase kvaliteedi poolest ja seetõttu võid mistahes Tamron objektiivi ostul nende käest taotleda juurde tasuta 5-aastast pikendatud tootjagarantiid.

Selleks tuleb Sul minna “Tamron Warranty” lehele ja objektiiv registreerida kahe kuu jooksul alates ostukuupäevast.

 

Eeltelli enda Sony ette Tamron 50-300mm f/4.5-6.3 Di III VC VXD ››

 


Kogu hübriidkaameratele mõeldud Tamron objektiivide valik (paljud neist on saadaval ka Photopointi rendis):

PS! Teeme vahetust – too enda enda vana fototehnika meile ja saad uue kaamera või objektiivi ostul isegi soodushinnast veel alla! Rohkem infot ›

Photopoint on Tamroni ametlik ja pikaajaline partner Eestis. Photopoint.ee ostujuhid – ammuta inspiratsiooni ja teadmisi.

 

(13)

The post Tamron 50-300mm f/4.5-6.3 Di III VC VXD pakub erakordset mitmekülgsust appeared first on Photopointi ajaveeb.

Pentax WG-1000 on ülilihtne veekindel kompaktkaamera
autor: Stephan Redko

Lisaks WG-8 mudelile on Pentax müügile toomas ka pisut lihtsama ja odavama WG-seeria kaameramudeli, mis võiks paremini sobida just alustavale seiklusfotograafile.

Pentax WG-1000 on selline komapktkaamera, mille südameks on 16-megapiksline 1/2,3-tolline CMOS sensor, mille ees paikneb 4-kordse optilise suumiga 27-108mm f/3.0-6.6 objektiiv.

Pentax WG-1000

Sellise fookuskauguse vahemikuga saad jäädvustada maastikuvaateid ning sisse suumitud poolel pisidetaile ja kaugvaateid. Pisidetaile on eriti lihtne pildile püüda, sest WG-1000 objektiivi lähim teravustamiskaugus on kõigest 5 cm.

Antud kaamera on valmis iga ilmaga seiklema, sest see on veekindel kuni 15 meetri sügavaseni ning põrutuskindel kuni 2 meetri kõrguselt.

Pentax mainib veel lisaks, et WG-1000 mudelit on võimalik steriliseerida erinevate lahustitega nagu etanool ja kloordioksiid, mis võimaldab selle kasutamist meditsiini- ja ehituskeskkondades.

Kuigi Pentax WG-1000 on eelkõige mõeldud fotograafia otstarbeks, siis hädaolukorras on ikkagi võimalik salvestada ka videoid Full HD 1080p resolutsioonis kuni 30 kaadrit/sek.

Olenevalt olukorrast on Sul võimalik kasutada erinevaid automaatrežiime ning vajadusel ka manuaalrežiimi, et võtta kaamerast maksimumi. Hämarates valgusoludes tõttab appi ka kaamera integreeritud välk.

Pentax WG-1000

Kui Sa kaamerast palju ei nõua, vaid tahaksid lihtsalt nn. lollikindlat ja kõigekindlat kaamerat, mis ei maksaks ka eriti palju, siis Pentax WG-1000 võiks olla sobilik just Sulle.

See jõuab Photopointi müügile hallis ja rohelises värvitoonis ning tõenäoliselt jõuavad need müügile koos Pentax WG-8 lipulaev kompaktkaameraga samaaegselt ehk juulikuus.

 

Eeltelli Pentax WG-1000 kompaktkaamera ja sa ei pea enam muretsema »

 


Juhul, kui WG-1000 ostuks kohe piisavalt vahendeid ei jagu, siis pakume võimalust kasutada mugavaid ja paindlikke järelmaksu võimalusi – nii ei pea kogu summat kohe tasuma, vaid saab maksta osamaksete kaupa.

Photopoint on Pentax & Ricoh ametlik ja pikaajaline partner Eestis.

(11)

The post Pentax WG-1000 on ülilihtne veekindel kompaktkaamera appeared first on Photopointi ajaveeb.

Sigma 28-45mm f/1.8 DG DN Art on esimene f/1.8 avaga suumobjektiiv täiskaader hübriidkaameratele
autor: Stephan Redko

Nüüd, kui Sigma on hübriidkaamerate tarbeks toonud turule kõik hädavajalikud standardsed suumid, siis on neil lõpuks aega oma energiat panustada ka omapärasemate objektiivide tootmisele.

Põhjust seda teha jagub, arvestades, et ettevõtte seni üks kõige populaarsemaid objektiive on poolkaader peegelkaameratele mõeldud 18-35mm f/1.8 DC DN, mis võitis foto- ja videograafide südameid just oma ülivalgusjõulise f/1.8 ava tõttu, mida suumobjektiivides tihti ei kohta.

Nüüd on seda tüüpi disain lõpuks jõudmas ka täiskaader hübriidkaamerateni, sest peagi jõuab ka Photopointi müügile Sigma 28-45mm f/1.8 DG DN Art.

Sigma 28-45mm f/1.8 DG DN Art

Sigma 28-45mm f/1.8 DG DN Art — suumi mitmekülgsus, fiksi valgusjõulisus.

Selle esimese just täiskaader hübriidkaameratele loodud läbiva f/1.8 avaga suumobjektiivi puhul lubab Sigma kõrgemat pildikvaliteeti kui isegi mõnel nende fiksobjektiivil nagu Sigma 24mm f/1.4 või 50mm f/1.4 DG DN Art.

Selle saavutamiseks on objektiivis kasutatud 3 asfäärilist ja 5 SLD elementi, mis paiknevad 11-labalise ava ees. Samuti tuleb objektiiv hästi toime ka kromaatilise aberratsiooniga ning püsib teravana maksimaalse f/1.8 ava peal.

Sellise mitmekülgse ja valgusjõulise objektiivi puhul teed ka loomulikult suure kompromissi kaalu ja suuruse poolest. Sigma 28-45mm f/1.8 kaalub tervelt 960 grammi ning on 15 cm pikk. Objektiivi ette saad keerata 82mm keermega filtreid.

Sigma 28-45mm f/1.8 DG DN Art

Sigma 28-45mm f/1.8 DG DN Art võiks lisaks fotograafidele suurepäraselt sobida ka videotegijatele, sest objektiivis on kasutusel kõige uuem HLA (High-response Linear Actuator) mootor, mis on vanemast samm-mootor tehnoloogiast kiirem, täpsem ja vaiksem.

Teravustamisest rääkides, siis objektiivi lähim teravustamiskaugus on terve suumivahemiku juures 30 cm ning maksimaalne suurendus on 1:4 — makrovõtete jaoks täiesti soliidsed näitajad.

Mis veel eriti hea on see, et objektiivi suumimise käigus ei ulatu ükski element välja, mis teeb selle kasutamise gimbali peal kordades lihtsamaks, sest fookuskauguse vahetamisel ei pea Sa gimbalit uuesti ümber tasakaalustama.

Sigma 28-45mm f/1.8 DG DN Art

Muude omaduste hulgas paikneb uuel Sigma objektiivil avarõngas, mis on muutunud “Art” seeria objektiivide puhul tavapäraks. 

Avarõnga saad lukustada “A” režiimile, mis annab juhituvuse üle kaamerale ning objektiivilt leiad ka click/de-click lüliti, millega saad valida, kas avarõngas annab klikatavat tagasisidet seda keerates. Lisaks leidub objektiivilt kaks funktsioonnuppu, millele saad määrata kindla funktsiooni oma kaamera kaudu.

Sigma 28-45mm f/1.8 DG DN Art

Sigma 28-45mm f/1.8 DG DN Art jõuab Photopointi eeldatavalt jaanipäeva paiku, kuid nagu ikka, siis kindlatel soovijatel on võimalik eeltellimus vormistada juba enne seda Photopointi veebikaubamajas.

 

Eeltelli Sigma 28-45mm f/1.8 DG DN Art Sony või Panasonic ette »

 


Kahtlemata on kaameravarustuse ostmine arvestatav investeering ja seetõttu pakume eraisikutele ja ettevõtte nimele ostjatele mugavaid ning paindlikke järelmaksu võimalusi — nii ei pea kogu summat kohe tasuma, vaid saab maksta osamaksete kaupa.

PS! Teeme vahetust — too enda enda vana fototehnika meile ja saad uue kaamera ostul isegi soodushinnast veel alla! Rohkem infot »

Photopoint on Sigma fototehnika ametlik ja pikaajaline partner Eestis.

(8)

The post Sigma 28-45mm f/1.8 DG DN Art on esimene f/1.8 avaga suumobjektiiv täiskaader hübriidkaameratele appeared first on Photopointi ajaveeb.

Universaalne Samyang 35-150mm f/2-2.8 nüüd ka L-bajonetile
autor: Jürgen Veerme

Samyang AF 35-150mm f/2-2.8 objektiiv L-bajonett

Samyang on laiendamas L-bajonetiga kaameratele sobivate objektiivide valikut universaalse suumobjektiiviga AF 35-150 mm f/2-2.8, mis on varasemalt juba olnud müügil Sony E-bajonetile.

Seega on peagi ka Panasonic täiskaader hübriidkaamerate kasutajatel võimalik väga paljudes võtteolukordades hakkama saada ainult ühe valgusjõulise universaalse suumobjektiiviga.

Sarnaselt juba populaarsust kogunud Sony versiooniga, siis on ka “L-mount” mudeli maksimaalne ava muutuv vahemikus f/2 kuni f/2.8 ning sama objektiiviga on kaetud viis kõige populaarsemat fookuskaugust ehk 35mm, 50mm, 85mm, 135mm ja 150 mm.

Lisaks on selle universaalsuumiga võimalik teha suurepäraseid lähivõtteid. Lähim teravustamiskaugus on 35 mm osas vaid 0,32 m ning 150 mm teleosas 0,85 meetrit. Maksimaalse ava f/2.8 ja 150 mm kombinatsioonina on tulemuseks detailirikkad lähivõtteid koos kaunilt hägustatud taustaga.

Samyang AF 35-150mm f/2-2.8 objektiiv L-bajonett

Optiline konstruktsioon koosneb 21 läätsest, mis on jagatud 18 grupiks. Erilised 2 ASP-, 1 H-ASP-, 3 HR- ja 6 ED-läätse tagavad suurepärase pildikvaliteedi kogu suumivahemiku ulatuses.

Läätsedele on peegelduste ja halode minimeerimiseks lisatud Ultra Multi-Coating (UMC), et jäädvustused oleksid loomulikud ja selged. Suur avaarv lahutab fookuses oleva objekti eeskujulikult taustast  ja 9 lamelliga diafragma loob meeldivalt uduse tausta.

Objektiivil on Samyangi populaarne STM (Linear Stepping Motor) teravustamismootor, mis on kiire, vaikne ja täpne ning sobib suurepäraselt nii pildistamiseks kui ka videovõteteks.

Jälgiv fookus, sujuvad üleminekud ning AF-kiirus ongi optimeeritud just video jaoks. Spetsiaalne parafookusfunktsioon säilitab fookuspunkti ka suumimise ajal, suurendades sellega videovõtete tõhusust ja täpsust. Ka focus breathing on sellel uuel Samyangi objektiivil viidud miinimumini.

Objektiivi korpus on täielikult metallist ja ilmastikukindla konstruktsiooniga, et kaitsta sisemust tolmu ja kerge vihma eest.

Samyang AF 35-150mm FE

Objektiivil asuvatele nuppudele saate omistada erinevaid funktsioone, näiteks eelseadistada fookust, teha lihtsamalt dolly-kaadreid ja muuta avaarvu.

 

Eeltelli Samyang AF 35-150mm f/2-2.8 kohe ära ›

 


Juhul, kui Sul kohe piisavalt vabasid vahendeid, siis pakume võimalust kasutada mugavaid ja paindlikke järelmaksu võimalusi – nii ei pea kogu summat kohe tasuma, vaid saab maksta osamaksete kaupa.

Meie foto- ja videotehnika rendis nii Tallinnas kui Tartus on laenutamiseks olemas ka väga esinduslik valik Samyang AF fiksobjektiive.

PS! Teeme vahetust – too enda enda vana fototehnika meile ja saad uue objektiivi ostul isegi soodushinnast veel alla! Rohkem infot ››

(19)

The post Universaalne Samyang 35-150mm f/2-2.8 nüüd ka L-bajonetile appeared first on Photopointi ajaveeb.

1 2 3 4 5 6 7 8 9